spieren

Het ontwikkelen van de Rotorbal is gedaan door ons technisch vakkundig team in samenwerking met professionele fysiotherapeuten en personal trainers. Dit heeft geleid tot een optimale combinatie van kennis op de vlakken: mens, milieu en techniek. Op deze pagina vertellen wij u graag meer over onze samenwerkingen en het tot stand komen van de Rotorbal. 

Voorafgaand aan het ontwikkelen van de Rotorbal, had het directieteam van EzTools één heldere missie: het oplossen van bekend en veelvoorkomend probleem onder fysiotherapeuten. Het beroep fysiotherapeut is al eeuwen oud. Toch neemt dit niet weg dat er, vooral in deze tijd, veel ontwikkelingen plaatsvinden in deze branche. De fysiobranche focust zich tegenwoordig steeds vaker op het preventief behandelen van patiënten. Deze ontwikkeling betekent op commercieel vlak maar één ding: vraag om innovatie. Innovatie die wij met EzTools graag willen invullen. 

Door met verschillende (sport)fysiotherapeuten en personal trainers te praten, kwam voor ons al snel een veel genoemd probleem naar boven. Veel fysiotherapeuten ervaren problemen met het trainen van de rotator cuff spieren. Toch is dat gek, aangezien schouderklachten vaak gerelateerd zijn aan deze spiergroep. Ook zijn schouderklachten niet bepaald zeldzaam. Jaarlijks zijn er, alleen al in Nederland, meer dan 270.00 mensen die kampen met schouderklachten. Een instrument dat de schouderklachten voorkomt en ook bruikbaar is tijdens het revalidatieproces, is wat de fysiotherapeut van tegenwoordig nodig heeft. 

Met het probleem en de vraag in ons achterhoofd, zijn wij begonnen met het prototypen. Hiervoor hebben wij gekeken naar huidige oefeningen om de rotator cuff spieren te trainen. Denk hiervoor aan oefeningen met gewichten en/of elastieken. Toch is gemerkt dat de huidige oefeningen vaak als te zwaar worden ervaren door de doorsnee patiënt. Ook wordt er bij de huidige oefeningen alleen op een tweedimensionale manier getraind. Twee problemen die wij met ons nieuwe, innovatieve product gaan elimineren. Uit de feedback die wij ontvingen van de fysiotherapeuten bleek dat het vooral belangrijk is om de bal onvoorspelbaar te maken.

Nadat wij de bal verder geoptimaliseerd hadden, vooral gericht op de onvoorspelbaarheid, zijn wij langs gegaan bij onze fysiopartners voor advies. Heeft het product nog meer aanpassingen nodig of werkt dit al perfect? Zo kwamen wij bij RGYM Beverwijk. Hier spraken wij met Glen van der Werf (zie foto). Glen was zeer te spreken over ons prototype. Met de woorden ‘Dit is perfect’ en ‘Ik zou dit al mijn collega’s aanbevelen’ maakte hij ons toch wel een beetje trots. Ondanks dat Glen al om was, hadden wij toch nog het idee stappen te kunnen maken in de onvoorspelbaarheid. Met bezoeken bij andere specialisten, kwam ook naar boven dat het tweede prototype werkt, maar nog wel verbeterd kan worden.

Dit brengt ons bij het derde en tevens laatste prototype. Door nog een kleine aanpassing te doen aan de binnenkant van de bal, werden de lichte krachtstoten van de bal totaal random. Met het derde prototype hebben we onder andere Maarten Blankendaal bezocht (zie foto). Maarten is fysiotherapeut bij Reva Centre. Ook Maarten was zeer te spreken over dit prototype van de bal. Maarten vertelde ons dat hij de Rotorbal boven huidige technieken om de rotator cuff spier te trainen zet. Dit enthousiasme kwam vooral door de vele variatie die mogelijk is met de Rotorbal.

De Rotorbal is dus het ultieme instrument voor fysiotherapeuten om hun patiënten de rotator cuff spieren te laten trainen. Wacht dus niet langer en bestel jouw Rotorbal nu. Als de specialisten het zelf al zeggen…

Bestel nu!

Al onze partners:

E-mailen
Info
Instagram
LinkedIn